Yasmin Mahmood akan meletak jawatan sebagai Ketua Pegawai Eksekutif MDEC

PETALING JAYA: Datuk Yasmin Mahmood (pic) akan diletakkan sebagai Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) Perbadanan Ekonomi Digital Malaysia (MDEC).
Lembaga Pengarah MDEC telah menerima pemberitahuan daripada Yasmin, yang akan melepaskan jawatannya sebagai CEO dan semua jawatan lain dalam MDEC berkuat kuasa 15 Jan, 2019.

“Dengan hati yang berat, saya melonggarkan peletakan jawatan saya sebagai Ketua Pegawai Eksekutif MDEC untuk meneruskan peranan dengan usaha teknologi di Jakarta,” kata Yasmin dalam satu kenyataan yang disiarkan di laman web MDEC pada Khamis (6 Dis).

“Sudah menjadi penghormatan mutlak untuk berkhidmat dalam jawatan ini selama empat tahun dan tiga bulan yang lalu.

“Saya telah meletakkan hati dan jiwa saya sebagai peranan untuk membawa MDEC ke tahap keberkesanan dan kaitan yang lebih tinggi, bukan sahaja dengan inisiatif dan strategi yang telah kami jalankan tetapi juga dengan transformasi budaya rakyat di MDEC,” tambah Yasmin yang menyertai MDEC sebagai Ketua Pegawai Eksekutif pada September 2014.

Beliau juga menyampaikan penghargaan kepada Lembaga Pengarah atas bimbingan dan sokongan mereka sepanjang masa dan berharap MDEC menjadi yang terbaik.

Menteri Komunikasi dan Multimedia, Gobind Singh Deo mengucapkan terima kasih kepada Yasmin atas keprihatinannya dalam memimpin MDEC dan semua sumbangannya kepada ekosistem ekonomi digital.

“Semangat, komitmen dan tenaga semangatnya dalam melihat perkara-perkara hingga akhir telah memberi manfaat kepada Malaysia sepanjang tahun ini,” katanya dalam kenyataan yang sama.

Pada bulan Jun, Yasmin telah meninggalkan cuti selama enam minggu secara sukarela sementara menunggu siasatan ke atas projek Analisis Analytics Data Asean (ADAX) MDEC.

Berita Berkaitan